Ga naar hoofdinhoud

DSO Toolkit v62.22.0 ๐Ÿธ

ยท 2 minuten leestijd
Eric Tamminga
DSO Toolkit Maintainer

In deze release zijn twee nieuwe features aan het Logo component toegevoegd, die op zich niet breaking zijn, maar toch een toelichting behoeven.

Voorheen kon een afnemer van het Logo component een anchor om het Logo component plaatsen om zo routering binnen de afnemende applicatie te faciliteren.

Markup voor deze situatie ziet er ongeveer zo uit:

<a href="/">
<dso-logo label="Regels op de kaart"></dso-logo>
</a>

In deze release is het Logo component uitgebreid met 2 nieuwe properties: logoUrl en labelUrl.

logoUrlโ€‹

Indien de afnemer aan het Logo component de property logoUrl meegeeft, dan zal het Logo component een anchor met href zetten rondom het beeldmerk en het woordmerk. Wanneer een gebruiker deze link aanklikt dan zal het Logo component het custom event dsoLogoClick uitsturen.

labelUrlโ€‹

Indien de afnemer aan het Logo component de property labelUrl meegeeft, dan zal het Logo component een anchor met href zetten rondom het label. Voorwaarde is dan ook dat de property label is gezet. De property labelUrl zonder property label zal door het Logo component worden genegereerd. Wanneer een gebruiker deze link aanklikt dan zal het Logo component het custom event dsoLabelClick uitsturen.

De markup voor deze nieuwe mogelijkheden van het Logo component ziet er zo uit:

<dso-logo logo-url="/" label="Regels op de kaart" label-url="regels-op-de-kaart"></dso-logo>

Bekijk de nieuwe mogelijkheden in de storybook van het Logo component: https://storybook.dso-toolkit.nl/master/?path=/story/core-logo--with-logourl-and-label-and-labelurl